Pentru sanatatea TA!
media

Inflamația  uneori e bine; alteori este foarte rău, răvășește  tot corp și face ravagii.

În procesul de inflamație, sistemul imunitar eliberează mesageri chimici. Acestia pot duce la inrosire, umflare și durere. ( 1 )

Avem nevoie de inflamație atunci când de exemplu ne tăiem. Inflamația este un răspuns protector pentru a ajuta la prevenirea infecției și la vindecarea țesuturilor deteriorate. ( 2 )

Dar tratarea cu toxine, infecții cronice și stres poate declanșa inflamații continue. Acest lucru poate contribui la probleme de sănătate pe termen lung, cum ar fi alergiile și bolile de inimă. ( 3 , 4 , 5 )

Inflamația ar putea juca, de asemenea, un rol în problemele digestive, depresia, pierderea memoriei, artrita și creșterea în greutate. Inflamația poate duce și la disfuncție mitocondrială . Acest lucru poate contribui la oboseală. ( 4 , 6 )

Deci, trebuie să punem inflamația înapoi în” cușcă “ până când avem cu adevărat nevoie de ea. Din fericire, natura oferă multe soluții pe bază de plante pentru a ajuta la îmblânzirea inflamației.

Citiți mai departe pentru a descoperi beneficiile antiinflamatorii ale 11 plante. Sunt deosebit de puternice ca extracte și când sunt utilizate în combinație. Sinergia lor colectivă este mai puternică decât fiecare in  sine. ( 7 )

1. Broccoli

Probabil că sunteți destul de familiarizați cu broccoli. Dar cum rămâne cu mugurii de broccoli? Aceste plante vegetale tinere sunt bogate în sulforafan fitochimic.

Sulforafanul susține activitatea optimă a căii Nrf2 . Gândiți-vă la Nrf2 ca la un sistem de autoapărare pentru celulele dvs. ( 8 )

Nrf2 activează sau dezactivează anumite gene. Aceasta include gene implicate în apărarea antioxidantă a celulelor organismului. Sprijinind funcția Nrf2, suntem mai capabil să creem și să utilizam glutationul. Acesta este un antioxidant puternic care ne ajută să ne protejam celulele de deteriorarea radicalilor liberi. ( 9 , 10 , 11 )

Broccoli ne poate ajuta, de asemenea, să ne protejam celulele de toxinele din mediu. Aceasta includ pesticide , poluanți atmosferici și toxine din mucegai . Sulforafanul ajută activarea sistemelor de detoxifiere în ficat . ( 11 , 12 , 13 , 14 )

Sulforafanul ajută, de asemenea, la controlul inflamației prin calea Nrf2. Acest lucru ar putea avea beneficii pentru creier. ( 15 )

Inflamația este legată de depresie și anxietate . Cercetările efectuate pe animale sugerează că sulforafanul poate ajuta la combaterea acestor afectiuni de sănătate mintală. Ar putea ajuta prin controlul inflamației. ( 15 , 16 , 17 )

Inflamația afectează, de asemenea, riscul de tulburări nervoase. Aceasta includ boala Alzheimer și boala Parkinson. Cercetările de laborator sugerează că sulforafanul protejează celulele creierului de toxine. Acest lucru ajută la prevenirea inflamației. ( 8 )

2. Dudele

Ai mâncat vreodată dude? Arată asemănător cu murele. Dar dudele proaspete nu sunt de obicei vândute în magazine. Asta pentru că sunt nesemnificative si sunt foarte perisabile.

La fel ca alte fructe de pădure roșiatice, dudele sunt bogate în antociani și în alte substanțe fitochimice.

Antocianinele din dud pot ajuta la activarea căii Nrf2. Acest lucru este important pentru detoxifiere și protecție antioxidantă a celulelor. ( 20 )  

Fitochimicalele din dude au și proprietăți antibacteriene. Cercetările de laborator sugerează că extractul de dud poate inhiba dezvoltarea anumitor bacterii dăunătoare. Acest vă poate reduce riscul de inflamație. ( 21 ,22 , 23 )

În plus, cercetările - sugerează că dudele poate ajuta la:

Susțineți sănătatea și funcția ficatului

Promovați un flux sanguin sănătos

Tensiune de sange scazuta

Reduceți colesterolul LDL (rău)

Reglați nivelul zahărului din sânge

Prevenirea unor tipuri de cancer

Combate oboseala legată de activitatea fizică

Protejează-ți creierul și nervii

Echilibrează sistemul imunitar

3. Frunzele de anghinare

Extractele din frunzele plantei de anghinare pot ajuta la combaterea inflamației. Frunzele conțin mai multe fitochimice antiinflamatoare. Acestea includ luteolina, acidul cafeoilchinic și cinarina. ( 27 )

Atunci când sunt combinate, luteolina și sulforafanul(cum ar fi din extractul de broccoli) pot funcționa și mai bine pentru a combate inflamația. Aceasta include activarea căii Nrf2 și asigurarea protecției antioxidante. ( 7 )

Acesta este doar începutul potențialelor beneficii ale extractului de frunze de anghinare. Alte domenii în care ne poate sprijini sănătatea includ:

Funcția mitocondrială: acidul cafeoilchinic poate accelera producția de ATP (energie) în mitocondriile. Acest lucru menține celulele bine alimentate și susține detoxifierea. ( 28 )

Detoxifiere: aceasta poate include detoxifierea de metale grele . Într-un studiu, șobolanilor cu toxicitate cu plumb li s-a administrat extract de frunze de anghinare timp de șase săptămâni. Nivelul de plumb din sânge a scăzut cu 35%.

Sănătatea intestinelor: balonarea , greața , arsurile la stomac și sindromul intestinului iritabil (IBS) sunt probleme digestive frecvente. Luați în considerare un studiu de șase săptămâni pe un grup de persoane cu IBS. 96% dintre participanți au spus că extractul de frunze de anghinare a funcționat la fel de bine sau mai bine decât medicamentele pe care le - au folosit pentru a controla IBS. ( 30 )

Suport pentru microbiomi: frunza de anghinare conține o fibră numită inulină. Aceasta oferă „hrană” pentru microbii buni din intestin. Când oamenii au luat 1 lingură (10 grame) de inulină timp de trei săptămâni, bacteriile bune au crescut, în timp ce cele rele au scăzut. ( 31 )

Flux biliar: cinarina din frunzele de anghinare promovează fluxul biliar . Aceasta ajută digestia și sănătatea ficatului. Deoarece ficatul depune toxine în bilă, acest lucru poate ajuta și la detoxifiere. Aproximativ 5% din bila din intestin este legată și eliminată în scaune. ( 32 , 33 , 34 , 35 )

Sănătatea ficatului: Extractul de frunze de anghinare poate ajuta să ne protejam ficatul. Într-un studiu, persoanele cu boli hepatice grase nealcoolice au luat extract zilnic timp de două luni. Funcția lor hepatică s-a îmbunătățit comparativ cu grupul placebo(care n-a folosit). ( 36 )

Apărarea impotriva paraziților: Anumiți viermi parazitari, inclusiv Schistosoma mansoni , pot provoca cicatrici hepatice (fibroză). Într-un studiu efectuat la șoareci, extractul de frunze de anghinare a ajutat la controlul fibrozei hepatice cauzată de S. mansoni . În schimb, praziquantelul - un medicament pentru această infecție parazitară – a determinat fibroza hepatică. ( 37 )

4. Afinele

Probabil știți deja că afinele sunt bune. Contin cantitati mari de antocianine, care dau acestor superfructe culoarea lor. Antocianinele sunt, de asemenea, antioxidanți puternici pentru a combate daunele provocate de radicalii liberi. ( 38 )

Așa cum am menționat mai devreme, antocianinele susțin calea Nrf2. Și asta ne poate ajuta cu controlul detoxifierii și al inflamației. Acest lucru ne poate ajuta, de asemenea, sănătatea digestivă. ( 20 )

Dacă aveți de-a face cu boli cronice complexe, tractul digestiv poate fi inflamat. Sprijinul produselor fitochimice din afine poate ajuta.

De exemplu, inflamația intestinului este frecventă în colita ulcerativă, o boală inflamatorie a intestinului. Colita ulcerativă poate contribui la un intestin cu scurgeri(ISB). Studiile sugerează că antocianinele ajută la combaterea intestinului cu scurgeri(ISB) prin micsorarea inflamației. ( 39 )

Antocianinele de afine pot schimba, de asemenea, tipurile de microbi care  domină intestinul. Bacteriile intestinale dăunătoare pot provoca inflamații. Antocianinele hrănesc bacteriile bune, așa că cele mai rele sunt mai puțin susceptibile să preia controlul. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, la prevenirea intestinului cu scurgeri. ( 39 )

Dar acesta este doar începutul modului în care afinele ar putea susține sanatatea.

Antocianinele și alte fitochimicale din afine pot ajuta, de asemenea la:

Protejarea  ficatului

Menținerea unei funcție imunitară sănătoasă

Reduce riscul bolilor de inimă

Susținerea zahărul din sânge la un nivel sănătos

Combaterea excesului de grăsime corporală

Contracarea stresului mental cronic

De ajutor memoriei

Protejează ochii

Păstrează sănătatea pulmonară

Crește rezistența fizică

Susțineți sănătatea oaselor

Longevitate

5. Iarba de grâu

Iarbă de grâu este planta de grâu tânără, fragedă, când are o înălțime de doar câțiva centimetri. Extractul său este o comoară de minerale, antioxidanți, enzime și alți compuși sănătoși ai plantei. Acestea ar putea sprijini detoxifierea. ( 44 ) 

De exemplu, iarba de grâu poate favoriza sănătatea ficatului. Și ficatul este esențial pentru detoxifiere.

Într-un studiu efectuat, extractul de iarbă de grâu a contribuit la protejarea ficatului de toxinele care cauzează leziuni ale radicalilor liberi (oxidative). Aceste toxine au inclus grăsimi alimentare dăunătoare și alcool. ( 45 )

Un alt studiu efectuat a constatat că extractul de iarbă de grâu a îmbunătățit starea in boala ficatului gras non-alcoolic. Această afecțiune hepatică cronică este în creștere. ( 46 )

Extractul de iarbă de grâu poate ajuta, de asemenea, la combaterea toxicității metalelor grele. Într-un studiu, extractul de iarbă de grâu a contribuit la protejarea ficatului de deteriorarea cu mercur. Acest lucru a fost valid, indiferent dacă extractul a fost administrat  înainte sau după expunerea la mercur. ( 47 )

Cine nu are nevoie de sprijin suplimentar împotriva metalelor grele toxice ?

În plus, extractul de iarbă de grâu poate sprijini funcția imună și sănătatea microbiotei. Un studiu de laborator a constatat că extractul a fost eficient împotriva bacteriilor dăunătoare din gură. ( 48 )

 

Extractul de iarbă de grâu poate ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de cancer. Poate ai auzit de quercetina? Studiile de laborator sugerează că quercetina din iarba de grâu descurajează creșterea celulelor canceroase. ( 49 , 50 )

6. Acai

Aceaste boabe exotice provin din regiunea Amazonului din America de Sud. De asemenea, este supranumit superfruit, deoarece este plin de fitochimicale. Aceasta include antociani. Acestea contribuie la proprietățile sale antioxidante și antiinflamatoare. ( 51 )

Acai este, de asemenea, una dintre puținele surse cunoscute ale unui fitochimic numit velutină. Acesta poate fi unul dintre cele mai puternice fitochimice antiinflamatorii testate vreodată. Acest lucru ar putea ajuta la controlul inflamației in detoxifiere. ( 52 , 53 )

De exemplu, un studiu efectuat sugerează că extractul de acai ar putea proteja sănătatea ficatului. S-a administrat  un extract de acai timp de șase săptămâni  in boală hepatică grasă nealcoolică. S-a constat ca a redus inflamația și deteriorarea oxidativă a celulelor hepatice. ( 54 )

Ajuta si creierul? Toxinele  pot perturba sănătatea creierului. Dar extractul de acai poate sprijini sănătatea creierului și a sistemului nervos. Aceasta include apărarea împotriva toxinelor.

S-a facut un  studiu de laborator în care celulele nervoase au fost expuse la rotenonă, un pesticid dăunător. Pretratarea celulelor nervoase cu extract de acai a contribuit la prevenirea deteriorării oxidative și a disfuncției mitocondriale . ( 55 )

În cercetările preliminare de laborator, extractul de acai pare, de asemenea, promițător pentru a ajuta la provocările legate de sănătatea mintală. Un studiu sugerează că poate ajuta la tulburarea bipolară. Poate ajuta și la combaterea demenței. Această boală cerebrală interferează cu o memorie slaba pe măsură ce îmbătrânim. ( 55 , 56 )

Alte cercetări sugerează că extractul de acai are potențialul de a preveni inflamația intestinală. Într-un studiu de laborator pe celulele colonului uman, extractul de acai a calmat inflamația datorata expunerii la toxine. ( 57 )

Deasemena, puteti gasi Acai sub forma de suc organic pe pagina: Acai Organic

7. Bromelaina din ananas

Ananasul este bogat în bromelină, care este de fapt o enzimă. Poate știți motivul pentru care ananasul crud împiedică gelatina să se stabilească. Dar bromelina ar putea fi un atu pentru sănătate. ( 58 )

Bromelaina poate ajuta la combaterea inflamației și la susținerea funcției imune, printre alte beneficii. Unele dintre domeniile specifice în care poate ajuta includ:

Infecții microbiene: bromelina poate ajuta la prevenirea viermilor rotunzi paraziți și a bacteriilor dăunătoare sa se atașeze de peretele intestinal. Bromelaina poate ajuta, de asemenea, la combaterea ciupercilor, cum ar fi Candida albicans .

Boala inflamatorie a intestinului: bromelina poate ajuta la reducerea inflamației din intestinele.

 Studiile de caz la om sugerează că poate reduce simptomele colitei ulcerative. Aceasta include scaune sângeroase și diaree.

Astm: bromelina a redus inflamația căilor respiratorii.

Artrita: Studiile la om sugerează că bromelina poate ajuta la combaterea durerii și rigidității articulare. Aceasta include durerea de genunchi, care este frecventă în boala cronică Lyme

Vânătăi: Într-un studiu, boxerii profesioniști au luat bromelină după partidele de box sustinute. Le-a curățat complet vânătăile în patru zile. Acestea includeau ochii, buzele, urechile, brațele și pieptul lor plin de vânătăi. Probabil că nu boxezi, dar e posibil să te învineți din alte motive.

Sănătatea inimii: bromelina poate ajuta la prevenirea cheagurilor de sânge care ar putea duce la un accident vascular cerebral sau infarct. De asemenea, poate ajuta la reducerea intensității și frecvenței durerii toracice legate de inimă (angina pectorală). În plus, poate susține tensiunea arterială și circulația sănătoase.

Prevenirea cancerului: celulele canceroase nu au un ciclu de viață normal. Asta înseamnă că nu se autodistrug atunci când ar trebui. Studiile de laborator sugerează că bromelina poate încuraja moartea celulelor anormale. Acest lucru poate ajuta la reducerea riscului de a face cancer.

8. Frunzele de măslin

Extractul de frunze de măslin este bogat în fitochimicale utile, inclusiv oleuropeină. Se descompune într-un alt compus benefic numit hidroxitirosol. Aceste substanțe vegetale au efecte antioxidante, C și antiinflamatoare. ( 60 , 61 )

După cum ați putea ghici, extractul de frunze de măslin sprijină sănătatea inimii. Uleiul de măsline extravirgin este deseori apreciat pentru beneficiile sale pentru inimă. Dar extractul de frunze este mult mai mare în fitochimicale decât uleiul. Extractul de frunze de măslin poate promova tensiunea arterială sănătoasă, ritmurile cardiace regulate și arterele sănătoase. ( 62 )

Iar beneficiile extractului de frunze de măslin s-ar putea extinde cu mult dincolo de problemele cardiace.

Extractul de frunze de măslin poate stimula celulele pentru a produce mai multe mitocondrii . Știți probabil că acestea sunt esențiale pentru a produce energie celulară. Dar mitocondriile joacă, de asemenea, un rol în apărarea imună . Acestea ne ajută să  avem o alerta “treaza” a corpul cu privire la invadatorii microbieni. ( 63 , 64 )

Studiile de laborator sugerează că substanțele fitochimice din frunze de măslin pot inhiba și dezvoltarea bacteriilor dăunătoare. De exemplu, poate ajuta la combaterea Mycoplasma pneumoniae . Aceasta este o infecție obișnuită care apare alături de boala cronică Lyme . ( 61 , 65 , 66 )

În plus, cercetările preliminare sugerează că extractul de frunze de măslin poate ajuta la prevenirea deteriorării ADN-ului, a cancerului și a obezității . Dar aceasta este doar o privire modesta asupra numeroaselor sale beneficii posibile.

De asemenea puteti folosi produsul Virago care contine extract de fructe de maslin , ghera matei, echinacea fiind  fabricat si patentat de Calivita International. Mai multe amanunte pe pagina: Virago

9. Citrulina

Citrulina este un aminoacid neesențial. Asta nu înseamnă că nu avem nevoie de ea. Mai degrabă, înseamnă că corpul nu îl poate face. Interesant este faptul că doar câteva alimente - în special pepene verde - conține cantități mari de citrulină. Poate fi extras și utilizat în suplimente. ( 71 )

Ficatul are nevoie de citrulină pentru a procesa amoniacul, care este toxic pentru celulele. Acumularea de amoniac poate contribui la inflamație și oboseală. ( 71 )

Dar de unde provine amoniacul în corp?

O parte din amoniac este un produs secundar al descompunerii proteinelor. Microbii intestinali generează și ei amoniac. Nivelurile de amoniac cresc, de asemenea, în timpul activității fizice intense. ( 72 , 73 )

Mitocondriile ficatului transformă amoniacul în uree. Apoi se excreta prin urină. Un deficit de citrulină va limita capacitatea mitocondriilor de a face acest lucru. De asemenea, le-ar putea limita capacitatea de a genera ATP pentru energie. ( 72 , 73 )

Cercetările sugerează că consumul de citrulină ar putea ajuta la eludarea acestor probleme mitocondriale. Acest lucru ne poate ajuta să ne păstram energia și rezistența.

Într-un studiu,un grup de sportivi de sex masculin au luat zilnic citrulină timp de o săptămână înainte de un test de ciclism. Au mers mult mai repede decât grupul placebo. Grupul caruia Ii s-a administrat citrulină a fost de asemenea,  puțin obositi și cu mai putine dureri musculare. ( 74 )  

De asemenea, corpul poate folosi citrulina ca compus inițial pentru a produce oxid nitric. Acesta este un gaz care declanșează dilatarea arterelor. Acest lucru promovează sănătatea inimii. Oxidul nitric susține, de asemenea , funcția imunitară sănătoasă. ( 75 , 76 )

10. Rodia

Rodia este un fruct roșu plin de antociani. Este, de asemenea, o sursă excelentă de alte substanțe fitochimice, inclusiv acid elagic. Acești compuși ai plantelor sunt antioxidanți puternici. Dar cum ar putea să promoveze sănătatea? ( 77 , 78 )

Studiile sugerează că rodia și acidul elagic pot ajuta in:

Inflamația intestinală cronica : acidul elagic poate ajuta la reducerea inflamației intestinale și a deteriorării. Acest lucru a fost demonstrat în boală Crohn, colită ulcerativă și IBS. ( 77 ,  79 , 80 )

Combate Candida: Extractul de rodie poate inhiba capacitatea Candida albicans de a forma un biofilm. Biofilmul este un strat protector pentru a se ascunde de sistemul imunitar. ( 81 )

Placajul bacterii:  Extractul de rodii combate unele bacterii rezistente la medicamente. Aceasta include tulpini de E. coli care cauzează infecții ale tractului urinar. Acidul elagic poate inhiba, de asemenea, creșterea Borrelia . Aceasta este bacteria care cauzează boala Lyme. ( 81 , 82 , 83 )

Protecție împotriva cancerului: Extractul de rodie poate inhiba inflamația cronică, un factor de risc al cancerului. Poate ajuta la prevenirea cancerului de prostată, sân și colon, printre altele.

Vindeca rănile: Într-un studiu, au fost tratate cu un unguent din extract de rodie timp de 15 zile. Au avut o vindecare superioară comparativ cu o cremă standard. În plus, grupul trarat cu extract din rodii avea colagen mai sănătos și mai puține inflamații. ( 88 )

11. Astaxantina

Astaxantina este un carotenoid - un fitochimic de culoare portocalie - care poate fi produs de alge. Consumul acestor alge este ceea ce conferă somonului nuanța roșiatică-portocalie.

Astaxantina face mai mult decât să ofere peștilor o culoare plăcută. Are beneficii antioxidante și antiinflamatoare puternice. Astaxantina naturală, derivată din alge, este mai puternică decât versiunile sintetice. ( 89 )

O caracteristică importantă a astaxantinei este că poate traversa bariera hematoencefalică. De fapt, creierul este considerat o țintă cheie a acestui fitochimic. ( 90 )

Astaxantina poate ajuta la prevenirea deteriorării toxinei și a inflamației celulelor creierului. Cercetările sugerează că poate susține și producția de antioxidanți în celulele creierului și încetinirea îmbătrânirii creierului. ( 91 )

Un alt mod în care astaxantina ar putea sprijini celulele creierului este protejând mitocondriile. Deteriorarea acestor mici fabrici de energie este legată de boala Parkinson și boala Alzheimer. Așadar, protejarea mitocondriilor ar putea fi o tactică importantă pentru evitarea acestor afectiuni. ( 89 , 92 )

Astaxantina poate ajuta, de asemenea, funcția imunitară și poate proteja ADN-ul.

Când femeile sănătoase au luat astaxantină timp de două luni, au avut o creștere a celulelor imune T și B. Acestea ne ajută in apararea corpului împotriva virușilor și a altor microbi dăunători. Femeile au avut, de asemenea, o reducere a deteriorării ADN-ului și a markerilor de inflamație. ( 93 )

12. Noni

Sucul de noni este cunoscut pentru nivelurile  ridicate de antioxidanți cu proprietati puternic antiinflamatoari.

Antioxidanții previn leziunile celulare cauzate de moleculele numite radicali liberi. Corpul trebuie sa fie intr- un echilibru sănătos de antioxidanți și radicali liberi pentru a menține o sănătate optimă .

Cercetătorii cred că beneficiile potențiale pentru sănătate ale sucului de noni sunt legate de puternicele sale proprietăți antioxidante.

Principalii antioxidanți din sucul de noni includ, iridoizii și vitaminele C și E si betacarotenul.

În special, iridoidele demonstrează o puternică activitate antioxidantă în studiile realizate.

Studiile indică faptul că o dietă bogată în antioxidanți –ca cei găsiti în sucul  noni - poate reduce riscul de afecțiuni cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul, cancerul, afectiuni digestive, boli degenerative cum ar fi  Alzheimer sau Parkinson.

Deasemena va recomandam produsul de calitate premium cu continut de noni organic: Noni Organic 

13. Socul Negru

Este o sursă bună de acizi fenolici: acești compuși sunt antioxidanți puternici care pot ajuta la reducerea daunelor cauzate de stresul oxidativ din organism care produc multiple inflamatii.

Este o sursă bună de flavonoizi: conține antioxidanți flavonoli quercetina, kaempferol și isorhamnetin. Florile conțin de până la 10 ori mai multe flavonoli decât fructele de pădure.

Bogat în antociani: Acești compuși conferă fructului culoarea negru-purpuriu caracteristică și sunt un puternic antioxidant cu efecte antiinflamatorii.

Compoziția nutrițională a socului depinde de varietatea plantei, de coacerea boabelor și de condițiile climatice și de mediu.

S-a constatat că extractul de soc negru reduce durata și severitatea simptomelor cauzate de virusul gripal.

De asemenea are beneficii pentru sănătatea inimii, precum reducerea nivelului de colesterol, acid uric și zahărul din sânge.

Ajută la combaterea cancerului : s-a constatat are proprietăți de inhibare a cancerului.

Combate bacteriile dăunătoare: s- a descoperit că socul negru inhibă dezvoltarea bacteriilor precum Helicobacter pylori și poate îmbunătăți simptomele sinuzitei și bronșitei.

Poate susține sistemul imunitar : s-a constatat că polifenolii din soc negru susțin apărarea imunitară prin creșterea numărului de celule albe din sânge .

Poate proteja împotriva radiațiilor UV.

Poate avea proprietăți antidepresive : un studiu a constatat cei care au administrat 544 mg de extract de boabe de soc pe kilogram au avut performanțe îmbunătățite și marker mai buni de dispoziție.

Deasemena va recomandam siropul organic Samburex cu continut de soc negru, echinacea si astragalus: Samburex

Concluzie

Când inflamația scapă de sub control, corpul poate fi rănit din cap până în picioare. Aceasta include efecte adverse asupra digestiei, sănătății mintale, nivelurilor de energie, funcției creierului și detoxifierii.

Dar multe plante ne pot ajuta să combatem inflamația cronica. Superfructele, mugurii de broccoli, frunzele de anghinare, iarba de grâu, frunzele de măslin și alte plante sunt pline de fitochimicale. Împreună, ele oferă o echipă puternică de compuși antioxidanți pentru stoparea inflamației.

Acești compuși ai plantelor ar putea oferi, de asemenea, beneficii in plus. Acestea ne pot proteja ADN-ul, pot hrăni un microbiom sănătos și ne pot ajuta funcția imună. În plus, acestea ar putea susține sănătatea ficatului, inimii, creierului, intestinului și multe altele.

Deci, aceste daruri din natură ne ajuta pentru a îmblânzi inflamația și susține corpul nostru pentru o sanatate buna.

Cum vă afectează inflamația sănătatea? Ce metode vei folosi pentru a stopa inflamația?

 

 

  • Mar 22, 2021
  • Comentarii: 0
Comentarii: 0

Nici un comentariu

Lasa un mesaj

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate sunt obligatorii *

Cele mai citite articole