Pentru sanatatea TA!
media

De ce colagenul poate fi mai important pentru oase decât calciul?

Oasele sunt alcătuite din țesuturi vii dinamice , care necesită o gamă largă de nutrienți - nu doar mineralele, cum ar fi calciu - pentru a menține o stare de sănătate optimă.

În timp ce mineralele au tendința de a obține toată atenția atunci când vine vorba de oase, conținutul scăzut de colagen este, de asemenea, un factor important în osteoporoză și densitate osoasă scăzută.

Colagenul este pentru oase ceea ce mortarul pentru constructia unei case. Este compusul care oferă cadrul pe care se produce mineralizarea. Pe măsură ce nivelurile de colagen se diminuează odată cu vârsta, aceasta devine o problemă. Deoarece dacă nu aveți suficient colagen, nu contează cât de mult calciu luați, mineralul nu va fi legat în os.

Având în vedere acest lucru, este clar că trebuie să includem strategii pentru îmbunătățirea matricei de colagen împreună cu suplimentele minerale tradiționale în orice regim de sănătate a oaselor.

Dezavantajul medicamentelor

O problemă cu medicamentele bifosfonate utilizate pentru tratarea și prevenirea osteoporozei (de exemplu, Boniviva, Fosamax și Actonel) este aceea că ele nu îmbunătățesc calitatea oaselor. Sigur, pot crește densitatea osoasă. Dar pentru că nu abordează problema cu matricea de colagen organică, ele pot face de fapt oasele fragile.

Oasele de înaltă calitate sunt puternice și rezistente, la fel ca bambusul. Dimpotrivă, osul care este tratat cu bifosfonați este mai degrabă asemănător cu creta, deci foarte fragil. Persoanele care administreaza bifosfonați trebuie să se concentreze asupra îmbunătățirii matricelor lor de colagen pentru a ajuta la rezolvarea problemelor pe care aceste medicamente le produc. Creșterea conținutului de colagen al osului duce la o mai mare rezistență și flexibilitate, mărind astfel rezistența la fracturi.

Suplimente semnificative

Pentru a ajuta la imbunatatirea matricei de colagen si pentru a promova sanatatea oaselor, se recomanda urmatoarele nutrienti principali - impreuna cu 800-1000 mg pe zi de calciu:

Vitaminele K1 și K2 influențează osteocalcinul, o proteină care ancorează moleculele de calciu in oase. Vitamina K este necesară pentru a transforma osteocalcinul inactiv în forma sa activă, astfel încât lipsa acestuia în dietă este un factor major de risc pentru osteoporoză, chiar și printre cei cu un aport ridicat de calciu. Cele mai bune surse de alimente ale vitaminei K includ spanacul, varza de Bruxelles, sparanghelul și fasolea verde. O doză tipică de supliment pentru vitamina K este de 100 micrograme pe zi.

Vitaminele B6 și B12 și acidul folic ajută la transformarea metioninei de aminoacizi în cisteină. Orice deficiență în aceste vitamine poate duce la o creștere a nivelului de homocisteină, care a fost implicată în diferite afectiuni, inclusiv osteoporoza. Atunci când cumpărăți vitaminele B, căutați o formulă care conține forma de metilcobalamină a vitaminei B12 pentru o absorbție optimă.

Suplimentarea cu vitamina D3 este asociată cu creșterea densității osoase, iar studiile care combină vitamina D cu calciu au produs rezultate considerabil mai bune decât oricare dintre substanțele nutritive. Majoritatea experților recomandă doze zilnice de cel puțin 2.000 UI de D3.

Magneziu. Cercetările au demonstrat că femeile cu osteoporoză au un conținut scăzut de magneziu in os și alți indicatori ai deficitului de magneziu decât cele fără osteoporoză. O dozare de 250-500 mg zilnic este recomandată în general.

Oxidul de siliciu: O substanță biodisponibilă din bioxid de siliciu (ch-OSA sau acid ortosilicic stabilizat prin colină) a demonstrat rezultate clinice impresionante în îmbunătățirea sănătății osoase și a densității minerale osoase. Într-un studiu dublu-orb al femeilor aflate în post-menopauză cu densitate osoasă redusă, oxidul de siliciu a reușit să crească atât conținutul de colagen al osului (cu 22%), cât și densitatea osoasă (cu 2%) în primul an de utilizare. Doza recomandată este de 6-10 mg pe zi.

Suplimente recomandate care sa contina elementele specificate mai sus:

  1. Supliment cu colagen: Beauty Formula
  2. Ca suplimente cu calciu si magneziu si k1 si D3 va recomandam Calcium Magnesium Plus,
  3. Supliment cu magneziu zinc si B6,  MagneZi B6
  • Nov 21, 2018
  • Comentarii: 0
Comentarii: 0

Nici un comentariu

Lasa un mesaj

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate sunt obligatorii *

Cele mai citite articole