Pentru sanatatea TA!
media

Stresul de zi cu zi este o parte normală a vieții moderne. Presiunile la locul de muncă, argumentele pro si contra din familiei, problemele financiare, traficul și gestionarea timpului sunt doar câtva din stresorii cu care ne confruntăm zilnic. Pentru unii oameni, stresul poate fi copleșitor și poate duce la anxietate și insomnie. Din fericire, există un remediu natural sigur și eficient, care câștigă rapid în popularitate, in special in Statele Unite.

Promovarea naturală a stării de relaxate

Acidul gama-aminobutiric (GABA) este un agent natural calmant și antiepileptic în creier. De fapt, acesta este unul dintre cei mai importanți regulatori ai funcției creierului. Mulți oameni cu anxietate, insomnie, epilepsie și alte tulburări cerebrale nu fabrică niveluri suficiente de GABA, potrivit unui articol din 2002 din revista Molecular Psychiatry. Multe medicamente populare, cum ar fi Valium, Neurontin, baclofen și Valproate, acționează prin creșterea efectelor GABA în creier. Cu toate acestea,  aceste medicamente au numeroase efecte secundare si au dezavatajul ca sunt medicamente extrem de dependente, care nu sunt adecvate pentru utilizare pe termen lung.

GABA sub forma corectă este sigur și eficient, fără efecte secundare.

 Studiile au aratat ca GABA sintetic ca nu produce aceleasi beneficii ca GABA natural - o forma speciala de GABA fabricat in mod natural.

Producția de unde alfa în creier

Spre deosebire de produsul GABA sintetic, produs chimic, GABA natural este capabil să producă relaxare cu un accent mental și o energie mai mare. În mod specific, cercetările au arătat că GABA natural mărește producția undelor cerebrale alfa (o stare adesea realizată prin meditație și caracterizată prin relaxare, cu un accent mental mai mare și o atenție mentală mai buna). De asemenea, reduce undele beta (asociate cu nervozitate, gânduri împrăștiate și hiperactivitate).

GABA natural a fost aprobat în Japonia este utilizat ca un ajutor pentru a elimina stresul și a promova relaxarea. Este un ingredient foarte popular în alimentele și băuturile populare, precum și in suplimente alimentare concepute pentru a produce relaxare mentală și fizică fără a provoca somnolență. Cele mai populare aplicații ale GABA natural sunt băuturile din ciocolată și cafea. Este deosebit de util în contracararea efectelor cofeinei.

GABA natural acționează rapid, mai ales atunci când este administrat printr-o tabletă. În general, efectele se resimt în primele 15 minute și s-au dovedit ca dureaza de la patru până la șase ore.

GABA natural efecte dovedite clinic

Studiile clinice efectuate cu GABA natural au dat rezultate foarte interesante. De exemplu, un studiu din 2006, publicat în revista Biofactors, a avut subiecți care se temeau de înălțimi care traversează o punte de suspensie care a cuprins un canion de 150 de picioare. La jumătatea drumului, cercetătorii au luat o mostră din saliva și au măsurat tensiunea arterială a participanților. Ceea ce cercetătorii căutau în saliva a fost nivelul secretor de IgA - un anticorp important în saliva care ajută la combaterea infecțiilor. În mod obișnuit, în timpul momentelor de stres  scade  nivelul IgA din saliva, uneori destul de precipitat. În acest experiment, subiecții au prezentat scăderi ale nivelurilor secreției IgA dacă li sa administrat doar un placebo, dar când li sa administrat GABA natural, nivelurile secreției IgA din saliva au fost menținute la jumătatea drumului și au crescut efectiv la terminarea trecerii.

 Un studiu realizat în 2007 cu GABA natural  publicat în revista Alternative Medicine Review a demonstrat o capacitate impresionantă de a îmbunătăți calitatea somnului. Abilitatea de a se simți revigorat si cu chef pentru o noua zi ne cere să atingem nivele profunde de somn și să rămânem în acest somn profund pentru suficient timp. Din păcate, mulți oameni nu ating aceste nivele profunde de somn. Somniferele convenționale de dormit  împiedică de fapt nivelurile adânci de somn și perturba modelele normale de somn, determinând oamenii să se trezească dimineata simțindu-se mai obosiți decat au fost inainte de somn. Acest lucru nu este cu siguranta cazul folosind GABA natural.

Recomandări privind dozajul

GABA natural poate fi folosit ori de câte ori cineva se simte puțin "stresat". Va recomandam produsul de calitate Power Booster. Pentru cele mai bune rezultate, utilizați-l într-o formă de tabletă la o doză de 100 până la 200 mg de până la trei ori pe zi. Pentru a promova un somn mai bun, luați 200 până la 300 mg înainte de culcare. GABA natural este complet sigur și fără nicio interacțiune medicamentoasă cunoscută. Ca o indicație generală, nu mai mult de 600 mg în decursul unei perioade de șase ore și nu mai mult de 1200 mg într-o perioadă de 24 de ore.

  • Dec 03, 2018
  • Comentarii: 2
Comentarii: 2
Manole Ionel 20-08-2021 12:42
Daca iau anxiar dimineata si la praz,pot lua gaba seara?
Admin 20-08-2021 19:58
Da desigur , fiind un produs natural, GABA nu va interactiona cu Anxiar! Daca mai aveti intrebari va rugam sa ni le scrieti. Sanatate!
Lasa un mesaj

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate sunt obligatorii *
Cele mai citite articole