Pentru sanatatea TA!
media

Dacă aveți (sau credeți că aveți) paraziți intestinali, este posibil să fiți interesați de remedii naturale care să vă ajute să vă restabiliți sănătatea. Paraziții intestinali sunt de obicei provocați de protozoare (organisme unicelulare care se pot înmulți în corp) sau de helminți (viermi și larve care se pot înmulți în corpul uman). Noi recomandam si o deparazitate periodica ca un fel de detoxifiere a organismului de eventuali paraziti, microbi sau alti paraziti care afecteaza corpul, chiar daca nu aveti simptome pronuntate. Paraziti si virusi sunt la orice pas. 

Simptomele paraziților intestinali

Simptomele paraziților intestinali includ: 

 • Balonare
 • Diaree
 • Oboseală sau slăbiciune
 • Gaze
 • Greaţă
 • Observarea unui vierme în scaun
 • Dureri de stomac sau sensibilitate
 • Vărsături
 • Pierdere în greutate

Cauze

Cele mai frecvente tipuri de protozoare includ Giardia și Cryptosporidium iar cele mai comune helminți sunt oxiuri, viermi rotunzi.  În multe cazuri, paraziții intestinali se transmit prin contactul cu fecalele infectate (de obicei prin alimente contaminate, sol sau apă). 

Factorii de risc pentru paraziții intestinali includ locuirea sau vizitarea unei zone cunoscute a avea paraziți, salubritate slabă, igienă slabă, expunerea la copii din centre de îngrijire instituțională și sistemul imunitar slăbit.

Covoarele sunt o altă sursă majoră de paraziți. Mulți proprietari nu își dau seama că, după ce își mângâie animalele de companie, ar trebui să se spele pe mâini. Animalele de companie au obiceiuri speciale care deseori implică linsul blănii. De multe ori, paraziții și ouăle lor vor fi pe blană.

Remedii naturale impotriva parazitilor

Din vechime , oamenii au cautat remedii la acesti chiriasi nepoftiti. Au gasit multe plante benefice care trataeaza infestarea cu paraziti si pe deasupra nu dau efecte adverse, sau sa afecteze ficatul, stomacul sau tubul digestiv. Va enumeram cateva plante care le puteti folosi in tratarea parazitilor, bacterilor, virusilor, infectiilor:

>Quisqualis indica-fruct(Niyog-niyogan)

Această plantă are efecte antiparazitare,  antiinflamatoare, antipiretice, antioxidanți, anti-cancer și imunomodulatoare

Datorita constituentiilor fitochimici aduce beneficii in tratarea viermilor intestinali și a paraziților.

 De asemenea posedă proprietăți antibacteriene active împotriva Bacillus subtilis, Staph aureus și S. epidermidis. Această activitate poate fi atribuită conținutului său de terpenoide și flavonoide.

Are si o activitate antitumorală puternică care suprimă creșterea liniilor celulare tumorale specifice care sunt deosebit de rezistente.

De asemenea are efecte in disurie( urinare dureroasă). diabet, probleme dermatologice, tuse si raceli, tulbulari digestive, diaree si febra.

>>Chenapodium (lamaita)

Chenapodium ambrosides, este o plantă neobișnuită, cu activitate semnificativă împotriva ciupercilor și a anumitor bacterii. In limba engleza se denumeste wormseed(seminte impotriva viermilor) si  conține o substanță chimică care poate ucide viermii care trăiesc ca paraziți în stomac și intestine. Conform cercetarii are  capacitatea de a lupta împotriva H. Pylori, care este un lucru neobișnuit de dificil de a combate infecția bacteriană H. Pylori pe care mulți oameni o au.

>>Berberis vulgaris

Un compus disponibil într-o varietate de ierburi, cum ar fi afinele europene ( Berberis vulgaris ),  berberina a fost găsit pentru a combate paraziții intestinali în mai multe studii preliminare. Într-un raport publicat în Jurnalul de parazitologie , de exemplu, berberina extrasă din Berberis vulgaris a demonstrat activitate care poate ajuta la protejarea împotriva infecției cu tenie. 

Berberis vulgaris sau berberina combate infecțiile, previne și trateaza infecțiile tractului urinar inferior, datorita activitatii antimicrobiana semnificativă împotriva unei varietăți de organisme, inclusiv bacterii precum Chlamydia, viruși, ciuperci și protozoari. 

De asemenea, berberina poate reduce nivelul zahărului din sânge, poate îmbunătăți nivelul colesterolului și al trigliceridelor, reduce nivelul testosteronului și scade raportul talie-șold la femeile cu SOP(Sindromul ovarului polichistic) , o tulburare hormonală frecventă în rândul femeilor în perioada de reproducere. 

De asemenea trateaza diareea și a dizenteria, chiar si diareea cauzată de E. coli. 

>>Commiphora myrrha (iarba de smirna)

Commiphora myrrha(iarba de smirna) nu este altceva  decat tamaia. Smirna poate ucide direct bacteriile și poate stimula sistemul imunitar pentru a produce mai multe celule albe din sânge, care, de asemenea, ucid bacteriile. Are efecte puternice împotriva mai multor bacterii infecțioase, inclusiv unele rezistente la medicamente. De asemenea, ucide toate bacteriile latente ale bolii Lyme, care pot persista la unii oameni după tratamentul cu antibiotice și pot continua să provoace boli. Datorită proprietăților sale antimicrobiene, smirna este folosită în pentru tratarea infecțiilor orale și a inflamației.

Putem sa ne  infectam cu paraziți din mai multe surse, inclusiv animale de companie, activitate sexuală și alimente sau apă contaminate. De asemenea actioneaza in infecții parazitare ca  trichomoniaza,  boali cu transmitere sexuală și giardioza. Într-un studiu preliminar, s-a observant ca smirnă a tratat eficient giardioza. Smirnă poate fi eficienta și împotriva parazitului Fasciola gigantica, care poate provoca boli ale ficatului și ale căilor biliare

Compușii mirului pot ajuta la tratarea spasmelor intestinale legate de sindromul intestinului iritabil. Smirna poate ajuta la tratarea ulcerelor de stomac. Smirnă poate ajuta la distrugerea sau încetinirea creșterii celulelor canceroase din ficat, prostată, sân și piele. 

>>Nucul Negru

Nucul negru este un tip de nuc care conține cantități mari de un  compus citotoxic denumit juglonă. Cercetările asupra juglonei au relevat potențialul de combatere a bacteriilor precum S. aureus , Escherichia coli , Bacillus subtilis , Penicillium sp., Aspergillus sp. si Hansenula sp. precum și anumitor tipuri de ciuperci.

În plus, nucul negru acționează ca un laxativ ușor pentru a facilita eliminarea microbilor morți și a deșeurilor care altfel s-ar acumula în tractul digestiv.

>>Cuisoarele

Cuisoarele sunt una dintre cele mai bogate surse de antioxidanți  și conțin unul dintre cei mai puternici agenți antimicrobieni din regnul vegetal, denumit eugenol. Acest compus afectează microbii daunatori din intestin si ajunge si în circulație și ucide paraziții și larvele și ouăle lor. De asemenea, are beneficii antiinflamatoare și anticanceroase profunde.

Uleiul esențial de cuișoare ajută la protejarea împotriva parazitilor/viermilor intestinali, amibelor, ciupercilor, bacteriilor și virușilor implicați în afectiuni precum ascaris, giardia, tuberculoza, malaria, holera, scabia, febra dengue.

Cuisoarele sunt de asemenea, foarte puternice împotriva H Pylori, bacteria care poate duce la ulcere stomacale atunci când  se multiplica  în stomac.

>>Semintele de grepfruit

Semințele de grepfruit conțin cantități mari de bioflavonoide care acționează ca antioxidanți puternici și antimicrobieni. În mod specific, hesperidina, conținută în semințele de grapefruit, poate fi în mare parte responsabilă pentru efectele sale antimicrobiene.

Studiile au evidențiat efectele antibacteriene și anti-fungice din acest extract puternic că combat efectiv MRSA (o tulpină rezistentă la antibiotice in infecția cu stafilococ).

>>Tabebuia impetiginosa 

Tabebuia are efecte anti-microbiene puternice împotriva 11 microbi patogeni , inclusiv  Staphylococcus aureus , Corynebacterium diphtheriae, Escherichia coli, Proteus vulgaris, Serratia marcescens, Salmonella typhimurium, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa  și  Candida albicans.

Creste eficienta  efectului datorita combinatiei cu  celelate ingrediente care se luptă impreuna atât cu paraziți, cât și cu creșterea excesivă a bacteriilor și a drojdiei.

>>Usturoiul

Usturoiul este unul dintre cele mai tradiționale remedii pentru uciderea paraziților și reducerea microbilor din intestin. Usturoiul conține puternice proprietăți antimicrobiene cu spectru larg împotriva bacteriilor, ciupercilor, virușilor și paraziților.

Deși există numeroși compuși benefici în usturoi, alicina oferă multe dintre efectele sale antimicrobiene si antiparazitatre.

>>Semintele de papaya

Pentru un studiu pilot publicat în Journal of Medicinal Food în 2007, 60 de copii cu paraziți intestinali au primit doze imediate fie de elixir care conține un amestec de semințe de papaya și miere sau miere singură. După șapte zile, un număr semnificativ mai mare dintre cei cărora li s-a administrat elixirul pe bază de semințe de papaya a avut scaunele curățate de paraziți. 

>>Semintele de dovleac

Un remediu natural care este eficace sunt semințele de dovleac, care s-au dovedit a fi bogate în aminoacizi, acizi grași și compușii berberină, cucurbitină și palatină.

Cercetările privind utilizarea semințelor de dovleac pentru paraziții intestinali includ un studiu preliminar publicat în Jurnalul Internațional de Științe Moleculare în 2016, în care s-a constatat că extractele din semințe de dovleac au o activitate antiparazitară. 

>>Pelinul

Pelinul poate ajuta la tratarea paraziților intestinali prin distrugerea unui tip de helmint cunoscut sub numele de Heterobranchus longifilis , potrivit unui studiu preliminar publicat în Parasitology Research în 2010.  Planta conține compuși numiți lactoni sesquiterpenici, despre care se crede că slăbesc membranele paraziților.

Dietă

Practicanții de medicină naturală recomandă uneori anumite strategii dietetice în tratamentul paraziților intestinali pentru a optimiza acidul din stomac, care este protector împotriva paraziților alimentari. Aceste strategii includ:

 • Evitați  cafeaua, zahărul rafinat, alcoolul și cerealele rafinate
 • Includeti mai mult  usturoi la mese
 • Creșterea consumului de morcovi, cartofi dulci, dovlecei și alte alimente bogate în beta-caroten (un precursor al vitaminei A, care poate crește rezistența la penetrare de către helminți)
 • Reconstruirea bacteriilor benefice din intestin prin utilizarea alimentelor bogate în probiotice , cum ar fi iaurtul sau utilizand suplimentele cu probiotice.
 • Consumați alimente bogate în vitamina C și vitamine B.
 • Evitarea cărnii sau a peștelui crud.
 • Unii practicanți sugerează, de asemenea, o curățare intestinală sau detoxifiere, o abordare care implică asocierea unei diete bogate în fibre cu suplimente despre care se spune că vă ajută corpul să elimine paraziții intestinali. Aceste suplimente includ psyllium , sfeclă roșie și semințe de in.
 • Si nu in ultimul rand, folosirea unui/unor suplimente eficiente impotriva parazitilor intestinali. Va recomandam produsul naturall Paraprotex care contine cele mai multe din plantele antiparazitatre enumerate mai sus.

Paraprotex contine 100 de tablete cu extract din plante special concepute care ajuta in eliminarea parazitilor.

Are un efect optim asupra organismului si te ajuta sa:

 •  scapi de paraziti intestinali, bacterii, viruşi, ciuperci sau infecţii intestinale  intr-un mod natural fara efecte adverse
 • nu mai fi obosit si sa ai o o energie mai mare
 • restabilesti functia digestiva
 • fortifici sistemul imunitar prin menţinerea sănătăţii florei intestinale
 • restabilesti funcţiile intestinale normale
 • sa te detoxifici 

Deși există unele tratamente medicale moderne disponibile (dar care dau reactii adverse), unii oameni caută modalități de a ucide si a elimina paraziții în mod natural.

Din fericire, avem acum suficiente informații disponibile pentru a ști ce tipuri de lucruri nu le plac paraziților.

 Urmând protocoale special concepute care utilizează compuși naturali, paraziții pot fi eliminați efectiv din corp fără a afecta  intestinul.


Constituentii produsului Paraprotex de la Calivita

o tableta contine:

- Quisqualis indica-fruct...150mg;

- Chenopodium - pulbere(lamaita)..100mg;

- Berberis vulgaris(dracila)....50mg;

- Commiphora myrrha(iarba de smirna)...50mg;

- Eugenia caryophyllata - ulei(cuisoare)..50 mg;

- Tabebuia impetiginosa - pulbere...50mg;

- Juglans nigra-pulbere ...37,5 mg;

- Ulei de Juglans nigra... 37,5 mg;

- Citrus paradisi (extract din seminte de grepfrut)...25 mg;

- Alliumsativum- pulbere (usturoi)....12,5 mg.

Mod de administrare:2 X 1-2 tablete /zi, in timpul mic-dejunului sau cinei .

.

 • Mar 29, 2021
 • Comentarii: 0
Comentarii: 0

Nici un comentariu

Lasa un mesaj

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate sunt obligatorii *

Cele mai citite articole