Pentru sanatatea TA!
media


Iată câteva semne care ar putea indica faptul că rinichii tăi nu funcționează corect:

Modificări în urinare: Acordați atenție schimbărilor în tiparele dvs. de urinare. Aceasta ar putea include urinarea mai frecventă, dificultăți de urinare sau modificări ale culorii și mirosului urinei.
Umflare: problemele cu rinichii pot duce la umflarea picioarelor, gleznelor, picioarelor, feței sau mâinilor, deoarece corpul reține lichide suplimentare (edem).
Oboseală și slăbiciune: rinichii sănătoși produc un hormon numit eritropoietină, care ajută la producerea de globule roșii. Problemele cu rinichii pot duce la anemie, provocând oboseală și slăbiciune.
Dificultăți de respirație: Boala de rinichi poate duce la acumularea de lichid în plămâni, provocând dificultăți de respirație.
Mâncărime și erupții cutanate: Insuficiența renală poate cauza acumularea de deșeuri în sânge, ceea ce duce la probleme ale pielii, cum ar fi mâncărime și erupții cutanate.
Hipertensiune arterială: rinichii joacă un rol în reglarea tensiunii arteriale. Boala cronică de rinichi poate duce la hipertensiune arterială sau poate fi rezultatul hipertensiunii arteriale.
Greață și vărsături: Acumularea de deșeuri în organism poate provoca greață și vărsături.
Gust metalic în gură: Disfuncția rinichilor poate duce la un gust metalic în gură și respirație urât mirositoare.
Sânge în urină: Acesta este un semn că ar putea exista o problemă cu rinichii sau tractul urinar și ar trebui evaluat de un profesionist din domeniul sănătății.
Umflare în jurul ochilor: Umflarea (edem) în jurul ochilor, în special dimineața, poate fi un semn al problemelor renale.

Dacă vă confruntați cu oricare dintre aceste simptome sau aveți îngrijorări cu privire la sănătatea rinichilor dvs., este important să consultați un furnizor de asistență medicală. Acesta va poate recomanda  teste de sânge și urină, pentru a vă evalua funcția renală și pentru a vă oferi îndrumări adecvate în funcție de situația dumneavoastră specifică.
Controalele regulate și menținerea unui stil de viață sănătos, inclusiv menținerea hidratată, exercițiile fizice și gestionarea afecțiunilor precum diabetul și hipertensiunea arterială, pot sprijini, de asemenea, sănătatea rinichilor.
  • Jan 17, 2024
  • Comentarii: 0
Comentarii: 0

Nici un comentariu

Lasa un mesaj

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate sunt obligatorii *
Cele mai citite articole