Pentru sanatatea TA!
media

Ce beneficii oferă o dietă vegană?

O dieta vegana include alimente din plante, cum ar fi legumele, fructele si semintele. Veganii evită  alimente din produse animale cum ar fi carnea, ouăle și produse lactate. Veganii trebuie să se asigure că mănâncă o dietă echilibrată pentru a obține cele mai multe substanțe nutritive din alimente.

O dietă sănătoasă implică zilnic cinci porții de fructe și legume. Mâncarea trebuie să conțină carbohidrați amidon și cereale integrale, dacă este posibil. În locul laptelui, veganii pot folosi produse pe bază de soia și migdale. Acestea ar trebui, de preferință, să aibă un conținut scăzut de zahăr și grăsimi. Persoanele vegane ar trebui să includă fasole, soia,linte,mazare(leguminoase) și alte alternative pentru sursele de proteine. Oamenii adoptă adesea acest stil de viață dintr-o alegere etică sau din motive de sănătate. Indiferent de motiv, vine cu mari câștiguri.

Mesele din legume, fructe și semințe sunt bogate în vitaminele E, B1 și C; fibre și magneziu; fier și acid folic. În același timp, acestea au un nivel scăzut de colesterol și grăsimi. Cercetările confirmă faptul că veganii reduc la minimum șansele de boli cronice, cum ar fi diabetul, obezitatea, accidentul vascular cerebral, hipertensiunea, cancerul și alte boli de stil de viață. Este recomandabil să se  însoțeasca această dietă cu exerciții fizice suficiente.

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l luați în considerare atunci când treceti la  o dieta vegana este de a echilibra alimentele pentru a asigura furnizarea de nutrienți vitali. În cazul în care se constată o deficiență de orice fel, se poate depăși acest decalaj cu suplimente. Un nutritionist va oferi cu ușurință îndrumări cu privire la orice întrebare. Consultați-vă cu medicul de familie pentru a afla dacă dieta vegană este potrivită pentru dumneavoastră.

  • Nov 29, 2018
  • Comentarii: 0
Comentarii: 0

Nici un comentariu

Lasa un mesaj

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate sunt obligatorii *
Cele mai citite articole