Pentru sanatatea TA!
media

Medicamentele cu prescripție medicala și numeroasele medicamente eliberate fără prescripție medicală (acele medicamente care pot fi achiziționate fără prescripție medicală) pot juca un rol important în gestionarea simptomelor și tratamentul stărilor cronice de sănătate. Cu toate acestea, acestea nu sunt fără efecte secundare potențiale.

În timp ce populația din S.U.A. reprezintă doar 4,3% din populația de 7,5 miliarde din lume, americanii consumă 25% din medicamentele din lume. Acest lucru nu duce la rezultate mai bune în domeniul sănătății.

În ciuda consumului ridicat de medicamente, cetățenii Statelor Unite se situează pe locul 31 în lume, cu o durată medie de viață de 79,3 ani, potrivit Wikipedia. Japonia se află în fruntea listei, cu o durată de viață de 83,7 ani, iar femeile japoneze trăiesc pentru o medie de aproape 87 de ani. Chinezii au o durată medie de viață de 76,1 ani și se situează pe locul 53, în timp ce cei din Rusia are o durata de viata de 70,5 ani și ocupă locul 110.

Minimizarea nevoii de prescriptie medicala și non-prescripție de medicamente și alegerea unei alimentații mai bune și a unui stil de viață sănătos ar trebui să fie obiectivul nr 1. pentru toți oamenii din întreaga lume de a îmbunătăți calitatea vieții.

Vom aminti cinci medicamente comune pe bază de rețetă și vom afla despre vitaminele și mineralele pe care le fură din corp. În funcție de starea actuală de sănătate, aceste medicamente pot fi absolut necesare. Cu toate acestea, modificările stilului de viață, modificarea dietei și exercițiul de rutină pot îmbunătăți afectiunile cronice. Dacă nu reușiți să întrerupeți medicamentele după ce ați făcut modificări ale stilului de viață și ați consultat medicul, trebuie întreprinsă o atenție deosebită pentru prevenirea epuizării nutrienților.

1. Reductoarele de aciditate

Cu câteva luni în urmă,  un pacient  a mers la o vizita medicala pentru o consultație. Avea 40 de ani și  o greutate de aproximativ 22 kg peste greutatea normala. Programase o  consultatie să poată solicita medicamente. A spus că are nevoie din nou de medicamente de reducere a acidului si anume omeprazol (Prilosec, Zegerid). A spus ca le ia de câțiva ani pentru asi controla simptomele refluxului acid. Știind că aceste medicamente ar putea cauza probleme pe termen lung, doctorul i-a pus câteva întrebări:

Cand ai reflux de acid?

Ea a raspuns: "Oricand beau bauturi acidulate, mananc hot dog condimentat,  chipsuri, am simptome de arsuri la stomac".

"Ce se întâmplă dacă nu mâncați acele alimente?", a intrebat doctorul.

"Nu am reflux de acid"

"Pentru a clarifica, vrei să-ți o rescriu iar o reteta cu medicamente, ca să poți continua să mănânci mâncare nesănătoasă?" a zis doctorul.

„Hmm! Niciodată nu m-am gândit așa. Voi schimba dieta mea și vă voi consulta dupa aceea ", mi-a spus ea.

După șase luni, s-a refacut și nu mai avea nevoie de medicamente. În plus, a slabit aproximativ 4,5 kg.

Din păcate, aceste medicamente dau oamenilor "permisiunea" de a mânca alimente pe care nu ar trebui să le mănânce.

FDA a aprobat inițial aceste medicamente pentru a trata ulcerele de stomac și simptomele de acid reflux ocazional. Cu toate acestea, se presupune că se administrează timp de 4 până la 8 săptămâni. Mulți le iau de câteva luni, ani și chiar chiar zeci de ani. Cei cu modificări precanceroase în esofag, o afecțiune numită esofag Barrett, ar trebui să ia medicamentele atâta timp cât sunt sfătuiti de către medic.

Exista două clase principale de reductoare ai acidului

Acestea includ: blocantele de histamină (H2) (mai puțin puternice); Ranitidină (Zantac), famotidină (Pepcid, Pepcid AC); și Cimetidina (Tagamet); Inhibitori ai pompei de protoni, numiți uneori PPI (cei mai puternici); Omeprazol (Prilosec, Prilosec OTC, Zegerid); Esomeprazol (Nexium); și Pantoprazol (Protonix).

Acidul stomacal este produs dintr- un motiv bine intemeiat. Ajută la uciderea germenilor înainte de a intra în tractul intestinal, unde pot provoca boli și infecții. În plus, acidul ne ajută să absorbi nutrienți. Acidul ajută de asemenea stomacul să secrete o substanță numită "factor intrinsec". Acest lucru permite intestinelor să absoarbă vitamina B12 din alimentele pe care le consumăm.

Când medicamentele de mai sus sunt luate pe perioade mai lungi decât cele intenționate, pot rezulta deficiențe in nutriție.

Nutrienții epuizați:

Magneziu

Calciu

Fier

Zinc

Vitamina D

În plus, aceste medicamente pot duce la o creștere excesivă a bacteriilor intestinale "proaste" și a bacteriilor mai puțin sănătoase, deoarece balanța acidă în tractul intestinal este modificată.

Suplimente recomandate:

Chelat de magneziu - 125 mg până la 500 mg

Calciu 500 mg zilnic (este nevoie de  vitamină D adecvată pentru a asigura absorbția calciului)

Zinc-10 mg până la 25 mg (prezent, de asemenea, într-o multivitamina de calitate)

Vitamina D-2000 UI până la 5.000 UI zilnic

Suplimente probiotice - minim 5 miliarde de unități

2. Medicamentele pentru diabet

Un medicament diabetic comun folosit pentru controlul zahărului din sânge este metformina (Glucophage). În timp ce acest medicament face o treabă bună scăzând zahărul din sânge, poate provoca deficiențe diferite de nutrienți, inclusiv o deficiență a vitaminei B12. În mod ironic, deficitul de vitamina B12 este asociat cu amorțeală și furnicături la nivelul picioarelor și degetelor de la picioare. Aceasta este ceva ce doctorii numesc neuropatie periferică sau neuropatie diabetică la cei cu diabet zaharat.

Cu toate acestea, este important să se înțeleagă că diabetul zaharat și valorile ridicate ale zahărului din sânge pot provoca, de asemenea, simptome de neuropatie.

Dacă sunteți pe metformină, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru a măsura nivelul vitaminei B12.

Majoritatea laboratoarelor prezintă niveluri de vitamină B12 între 200 pg / ml și 1100 pg / ml aflate în intervalul normal. Mulți medici și neurologi de medicină recomandă niveluri in a B12 sânge de 500 pg / ml sau mai mult pentru a optimiza sănătatea nervilor și a creierului.

Nutrienții epuizați:

Vitamina B12

Vitamina B6

Coenzima Q10

Suplimente recomandate:

Vitamina B12 (500 mcg până la 1000 mcg zilnic)

Vitamina B6 (25 mg până la 100 mg zilnic)

Coenzima Q10 (minimum 50 mg)

3. Medicamente pentru colesterol

Vânzările de medicamente care scad colesterolul pe bază de prescripție medicală, cum ar fi simvastatina (Zocor), atorvastatina (Lipitor) și lovastatina (Mevacor), sunt o industrie de miliarde de dolari. Chiar daca colesterolul in sine nu provoaca infarct miocardic sau accident vascular cerebral, acesta este un factor de risc puternic. Cincizeci la sută dintre acei oameni care suferă de atacuri de cord au colesterol normal. Utilizarea medicamentelor pentru colesterol printre cei care suferă de boli de inimă poate împiedica reapariția atacurilor de inimă conform studiilor.

Cu toate acestea, utilizarea medicamentelor care scad colesterolul poate determina, de asemenea, organismul să producă mai puțin coenzima Q10, un nutrient critic pentru mitocondriile unei celule (generatorul de energie al celulei). Nivelurile scăzute de coenzima Q10 pot duce la durerile musculare frecvent observate când unii iau această clasă de medicamente. Frecvent, suplimentarea cu coenzima Q10 este suficientă pentru a elimina durerile dacă oprirea medicamentului de colesterol nu este o opțiune bună. Unii pacienți au raportat că suplimentarea cu vitamina D ajută. Mulți care nu reușesc să tolereze efectele secundare ale medicamentelor cu statine iau produse natural cum ar Cholestone, o alternativă mai buna.

Nutrienții epuizați

Coenzima Q10

Eventual vitamina D

Suplimente recomandate:

Coenzima Q10 (minim 50 mg pe zi)

Vitamina D (2.000 UI până la 5.000 UI zilnic)

4. Medicamente diuretice pentru micsoararea presiunii sanguine(hipertensiunii)

Diureticele sunt o clasă de medicamente pentru tensiunea arterială. Acestea sunt frecvent utilizate ca terapie de primă linie pentru tratamentul hipertensiunii arteriale. Aceste medicamente fac o treabă bună în scăderea valorilor tensiunii arteriale pentru majoritatea persoanelor. Acestea includ hidroclorotiazidă, triamterene-hidroclorotiazidă (Dyazidă, Maxzide), clortalidonă și furosemid (Lasix). Din păcate, utilizarea de rutină poate duce la scăderea nivelului de potasiu și magneziu în sânge si în plus deshidratarea ușoară.

Nutrienții epuizați:

Calciu (Ca)

Magneziu (Mg)

Potasiu (K)

Vitamina C

Vitamina B1 (tiamina)

Vitamina B6 (piridoxină)

Zinc

Suplimente recomandate:

Calciu 500 mg zilnic (este nevoie de o vitamină D adecvată pentru a asigura absorbția calciului)

Chelat de magneziu - 125 mg până la 500 mg

Potasiul (prezent, de asemenea, într-o multivitamina de calitate)

Vitamina C - minim 500 mg pe zi

Complex B așa cum este indicat pe etichetă

Zinc-10 mg până la 25 mg (prezent, de asemenea, într-o multivitamina de calitate)

Nivelurile scăzute de potasiu și magneziu pot provoca crampe musculare și, în unele cazuri, bătăi neregulate ale inimii, care pot sau nu provoca simptome. Dacă luați aceste medicamente pentru tensiunea arterială, este recomandată monitorizarea de rutină a electroliților, cel puțin o dată pe an sau mai mult, și suplimentarea adecvată a nutrienților pierduti.

Luați în considerare si o alternativa mai naturala dacă suplimentele naturale alternative pentru tensiune arterială sunt utile in afectiunea dvs.. Unele studii arată că coenzima Q10 și suplimentele din paducel(fructe de pădure) pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Nivelul scazut de vitamina C poate duce la vânătăi ușoare, în timp ce nivelurile scăzute de zinc pot slăbi sistemul imunitar si pot duce la erupții cutanate sau pot provoca diaree cronică.

5. Anticonceptionalele

Anticonceptionalele au fost aprobate pentru prima dată în 1960 ca mijloc de prevenire a sarcinii. Atunci când sunt utilizate în mod corespunzător, acestea sunt eficiente 99,7%. La nivel mondial, peste 100 de milioane de femei le iau. Aceste pastile pot epuiza vitaminele B și magneziul, astfel încât, dacă acestea vă sunt prescrise, luați în considerare o cantitate minimă de vitamina zilnică prenatală. Majoritatea femeilor care utilizează pilule contraceptive vor trebui să suplimenteze magneziu dacă apar crampe musculare, dureri de cap și palpitații ale inimii.

Nutrienții epuizați

Calciu

Magneziu

Vitamina C

Zinc

Acid folic

Vitamina B2

Vitamina B6

Vitamina B12

Vitamina D

Suplimente

Calciu 500 mg zilnic (este nevoie de o vitamină D adecvată pentru a asigura absorbția calciului)

Chelat de magneziu - de la 125 mg până la 500 mg zilnic

B-Multivitamine complexe

Vitamina C - 500 mg minim zilnic

Zinc-10 mg până la 25 mg (prezent, de asemenea, într-0 multivitamina de calitate)

Vitamina D-2000 UI până la 5.000 UI zilnic

Dacă aveți orice îngrijorare cu privire la faptul dacă medicamentul dumneavoastră vă afectează starea nutrițională, consultați-vă medicul. Rețineți că aceste informații nu sunt predate în mod obișnuit medicilor din Școala Medicală. Vă recomandăm să arătați acest articol medicului dumneavoastră dacă nu sunteți sigur. Cele mai multe teste de sânge nutritive de bază sunt acoperite de companiile de asigurări.

Referințe:

1.            Supplement Your Prescription Copyright 2007  by Hyla Class, MD

2.            Drug Muggers by Suzy Cohen, RPh.  Copyright 2011, Rodale Publishing. 

3.            FDA warns PPIs  lower Magnesium - https://www.fda.gov/Drugs/DrugSafety/ucm245011.htm

4.            Statin Use and 25-Hydroxyvitamin D Blood Level Response to Vitamin D Treatment of Older Adults. J Am Geriatr Soc. 2017 Jun;65(6):1267-1273. doi: 10.1111/jgs.14784. Epub 2017 Feb 27.

 

  • Dec 06, 2018
  • Comentarii: 0
Comentarii: 0

Nici un comentariu

Lasa un mesaj

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate sunt obligatorii *
Cele mai citite articole