Pentru sanatatea TA!
media

"Cea mai buna recomandarea care se poate da este sa opriți complet consumul de cereale - cu sau fără gluten "DAVID Perlmutter

1. Evitati glutenul

Glutenul provoacă inflamație în creier.

2. Limitati consumul de cereale și de zahăr

Cerealele, inclusiv fără gluten, sunt mai slabe decât zahărul și stimulează rezistența la insulina, care este legată de pierderea memoriei și alte pierderi  funcției creierului. Perlmutter recomandă maximum 80 de grame de cereale  sau carbohidrați/zi.  E echivalent cu aproximativ patru prăjituri de orez sau trei mere.

3. Consumati mai multe grasimi

Colesterolul este bun, mai ales pentru creier. Grasimile vegetariene și peștii (sălbatici)  sunt cele mai bune. Carnea cu moderatie, dar numai de la vaci hrănite cu iarbă. Grăsimea ar trebui să fie cel puțin jumătate din dieta.

4. EXERCIȚIU

Exercițiul fizic stimulează creșterea noilor celule ale creierului: 20 de minute/ zi este suficient. Asigurați-vă ca rasuflati din greu.

5. Luați suplimente

Suplimentele specifice susțin activitatea neurogenică, formarea de noi celule nervoase. (Pentru o prezentare detaliată, științifică, bazată pe cercetare, vezi subsolul paginii

6. Apă potabilă

Beți cel putin 2 litiri de apa potabila de calitate.

7. EVITATI alimentele PROCESATE

Acestea includ zahărul alb, orezul alb și pâinea albă, fast-food,pizza, pastele, produsele din hipermaket. Mănâncă organic cât mai mult posibil.

8. CAFEAU ESTE BUNĂ

Bea două sau trei cești pe zi.

9. EFECTUATI O TESTARE

Masurati-vă zahărul din sânge(glicemia) și, în special, nivelul de insulină din sângele. Un nivel limitat de zahăr din sânge(glicemia)  poate fi asociat cu un nivel (prea) ridicat de insulină, deoarece pancreasul lucrează ore suplimentare pentru a procesa excesul de zahăr. Nivelul de insulină (prea) ridicat este un semn de avertizare timpuriu ca există daune care încep în corp.

SE RECOMANDA URMATOARELE  SUPLIMENTE:

- Uleiul de pește (doze sugerate: 1.400 mg EPA și 1.000 mg DHA)

- Vitamine B complex in doze mari  (1000 - 5000 mcg B12, vitamina creierului; 250 mg de B6; cel puțin 400 mcg de acid folic)

- Vitamina D (5000-8000 UI / zi)

- Coenzima Q10 (100-300 mg zilnic)

- Magneziu (până la 600 mg / zi )

ALTE SUPLIMENTE RECOMANDATE IN COMBATEAREA BETA-AMILOIDULUI :

- Extractul de ceai verde (până la 1.450 mg / zi)

- Resveratrol (până la 250 mg / zi)

- Acidul lipoic (până la 480 mg / zi)

- Fosfatidilserină (până la 100 / zi)

- N-acetilcisteina (NAC, până la 1800 mg / zi)

- Extractul de grapefruit (150 mg / zi)

- Ginkgo biloba (120-240 mg / zi extras standardizat )

- CURCUMINA

Curcumina, un compus găsit în turmericul din mirodeniile utilizate pe scară largă în curry indiene, este  un puternic antioxidant și un  puternic booster in combaterea beta-amiloidului. Studii de laborator arată că atunci când este luata ca supliment, curcumina oprește formarea și echilibrarea moleculelor beta-amiloid si le dezasambleaza după ce s-au format. Curcumina de asemenea sporește capacitatea macrofagelor organismului de a mătura până si fragmentele din aceste proteine toxice înainte de a le permite  reasamblarea. Animalele de laborator  cu boala Alzheimer are s-au suplimentat cu curcumina au sporit memoria și îmbunătățirea performanțelor pe testele și labirinturile care necesită memorie.

Supliment cu curcuma: Curcuma PRO

Se sugereaza o  doză: 400-800 mg / zi.

-GINSENG

Această rădăcină de planta (Panax ginseng), folosit mult timp în medicina chinezeasca  ca un energizant pentru creier, de asemenea,  reduce formarea de plăci beta-amiloid și stimularea capacitatii corpului  de a le elimina. Atât studiile pe animale cât și cele pe oameni  arată că ginsengul poate inversa multe dintre deficientele cognitive si de memorie uzual intalnite in boala Alzheimer. Intr-un studiu, pacienții care au luat extract de ginseng s-au bucurat de o îmbunătățire a scorurilor la teste standard pentru Alzheimer, în timp ce în altul studiu, pacientii care au luat  4,5 grame pe zi de extract de radacina au continuat să facă îmbunătățiri pe tot parcursul studiu de 12 săptămâni. Suplimente cu ginseng: Panax Ginseng

Doza recomandată: 400-1000 mg / zi.

-L-Carnitina

Acest aminoacid care este un antioxidant natural,  joacă un rol esențial în eliberarea energiei de la grăsime la mitrochondrii, pachetul de putere al celulei. Studiile pe animale arată că administrarea suplimentelor de L-carnitina scade acumularea de beta-amiloid și ajută in degradarea acestor proteine toxice și le elimina rapid din corp. Într-un studiu, pacienții cu Alzheimer cărora li s-au administrat 2 până la 3 grame de L-carnitină ca supliment pentru trei la șase luni au avut o  experiență semnificativă in  micsoraearea deteriorarii functiei  cognitive  și au avut o  concentrarea mai bună, sugerând că aminoacidul incetineste  declinul, în special la pacienții mai tineri. Într-un alt studiu, pacienții cu ușoară demență care au  primit L-carnitină pentru doar 12 săptămâni au avut de  trei ori scoruri mai bune la testare decât cei care au luat  un placebo.

Suplimente cu continut de L-Carnitina:   Liver Aid,  Slim Formula

Doza recomandată: 1-3 g / zi.


>>Toate articolele

  • Dec 26, 2018
  • Comentarii: 0
Comentarii: 0

Nici un comentariu

Lasa un mesaj

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate sunt obligatorii *

                           Despre autor


Cele mai citite articole